PT 2000 key code? Call 1-800-999-9209.   Advertise here

Peachtree and Sage 50 Forums      

Go Back   Peachtree and Sage 50 Forums > Peachtree and Sage 50 software > Premium Accounting forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-16-2006, 07:18 AM
dengland dengland is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
W3DBSMGR Error

We have PPAD2007 multiuser installed on a Windows 2003 Server normal installation. PPAD2007 is also installed on three other XP workstations on the network with data files pointing to Windows 2003 Server. This setup has been working properly for about 2 months. To make this remotely accessible, Now we installed PPAD2007 onto a second Windows 2003 Server that runs Citrix Presentation Server 4. The program will open on the day of install and work remotely across Citrix as well as at the server itself, but the program will not open after a server reboot. Here is the message we recieve. Any Clues?

W3DBSMGR Error Information
W3DBSMGR (5.11.1.14): Error 8519 - A Fatal error occurred while loading the SRDE engine.

After you click ok on the above error, then we receive this error.

W3DBSMGR (5.22.1.18) Error 8520 - A timeout occurred during the initialization of SRDE engine.

It seems that something is hindering the W3DBSMGR from running.

Any help would be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2006, 02:46 PM
Robert Walraven Robert Walraven is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: Davis, CA
Posts: 1,121
A google search for "SRDE engine" gets lots of hits. Apparently it is a component that the Pervasive SQL Engine needs. Most likely it has either been corrupted, overwritten, or deleted.

Have you tried uninstalling Peachtree and the Pervasive engine, rebooting and reinstalling?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2007, 12:43 PM
Bshep Bshep is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Fixed?

I am having this error after installing on a new windows 2003 server. The data is on another server. The program is being ran under Terminal Server.

When you log in as administrator it works fine. When I log in as a normal user I get the error. regardless of the fact some user need no access to peachtree.


Anyone help?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-31-2007, 04:10 PM
rick Prindivill rick Prindivill is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Miami/Ft. Lauderdale, Florida
Posts: 5,560
The problem and your explanation suggests that the problem lies with PERMISSIONS or rights assigned to the user or the group that the user belongs to. Peachtree states that the user or group must have FULL permissions to the Peachtree program folder and the data folders. You can typically set the rights to MODIFY for both the shared folder and be sure to check the SECURITY tab and set the rights there as well.
__________________
Rick Prindiville
PCO Consulting Services, Inc.
rick@pcosupport.com
Peachtree Certified Consultant
Sage Certified Trainer
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
all contents copyright (c) by AccountingUsers Inc.