PT 2000 key code? Call 1-800-999-9209.   Advertise here

Peachtree and Sage 50 Forums      

Go Back   Peachtree and Sage 50 Forums > Peachtree and Sage 50 software > Premium Accounting forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-29-2010, 08:10 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
Angry PT 2011 won't run

I have three users on a network with data running on an SBS2003 server.
My computer, XP Pro, 2 GB RAM, stopped running PT. I see network activity, but I get "program not responding", when I try to run it.

I've deleted PT and re-installed it, still no joy.

Other workstations are OK.

Any suggestions ???

Down in NY
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2010, 09:19 PM
rick Prindivill rick Prindivill is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Miami/Ft. Lauderdale, Florida
Posts: 5,560
This error is typically due to a communication failure with Windows and as such is commonly related to Security Software causing conflicts.

Try disabling your Security Software (Anti-Virus and Firewall including Windows Firewall) and then test again. You can then configure all Firewall security programs to allow Peachtree and Pervasive Software EXE files to pass. You can configure your AV software to exclude Peachtree and Pervasive Software program folder as well as Peachtree data folders on the Server from the Active Scans.
__________________
Rick Prindiville
PCO Consulting Services, Inc.
rick@pcosupport.com
Peachtree Certified Consultant
Sage Certified Trainer
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2010, 07:03 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
I've entirely removed all AV programs, I've set the Windows firewall to allow all exe programs in the pervasive/bin directory as well as peachw.exe.
Still no joy.
Any other suggestions ?
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2010, 07:31 PM
rick Prindivill rick Prindivill is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Miami/Ft. Lauderdale, Florida
Posts: 5,560
Are you on a stand alone or network? Check your SHARE and SECURITY Settings on the Shared Program / data folder.

Be sure to use FULL Permissions for both the Share and Security for both groups Everyone and System in the case of a network.

If this is a simple Peer to Peer Network, change the host computer Simple Share Options (a Windows Configuration setting).
__________________
Rick Prindiville
PCO Consulting Services, Inc.
rick@pcosupport.com
Peachtree Certified Consultant
Sage Certified Trainer
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2011, 08:03 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
PT2011 won't run

That did cure the problem.
What I don't understand is why other computers on the network DIDN'T have this problem.
It's a puzzle....
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2011, 07:04 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
Question PT2011 Won't Run

Worked yesterday, doesn't today
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #7  
Old 01-26-2011, 07:35 AM
TheWolf TheWolf is offline
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Atlanta
Posts: 2,535
I have found this behavior to often be caused by another process that is running. Restart your computer in safe mode with network support, and then try. If it opens (though it will be extremely large fints and images) this indicates that there is a process loading in normal start up that is causing the issue.
__________________
Tom Sechler
www.software-link.com
Sage Certified Consultant
Reply With Quote
  #8  
Old 01-27-2011, 09:53 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
No Joy
Even in safe mode with networking, PT won't come up running

Any other thoughts ???
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #9  
Old 01-27-2011, 12:36 PM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
For no apparent reason, it started working again.

I'M CONFUSED !!!!
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #10  
Old 01-27-2011, 03:02 PM
TheWolf TheWolf is offline
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Atlanta
Posts: 2,535
I have been dealing with Peachtree for 15 years, 4 of which I worked there, now a certified consultant, and I still scratch my head at things. It is not just Peachtree though, it seems to be many PC based softwares that sometimes have odd behavior that we never find out why.

Glad it is working for you.
__________________
Tom Sechler
www.software-link.com
Sage Certified Consultant
Reply With Quote
  #11  
Old 01-30-2011, 07:38 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
Off again.
Nothing changed but now won't run again....
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #12  
Old 01-30-2011, 07:40 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
I can't be the only one in the PT universe that is is happening to, with the only XP computer on which this is happening.......
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
  #13  
Old 01-30-2011, 05:34 PM
rick Prindivill rick Prindivill is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Miami/Ft. Lauderdale, Florida
Posts: 5,560
Consider modifying the list of SERVICES (non Microsoft Services) and STARTUP' as listed in the Windows MSCONFIG file. Click on START & RUN, type MSCONFIG and click OK or press Enter. Under SERVICES Tab, click on the box at the bottom center labeled "HIDE MS SERVICES" and then consider disable all. Repeat under STARTUP Tab, however, there is no HIDE MS Startups. Simply click DISABLE ALL.

If the problem goes away, then return to the same file and selecting check off one or more SERVICES to run again, following a reboot. Later do the same for the STARTUPS List untill you find the offending program.
__________________
Rick Prindiville
PCO Consulting Services, Inc.
rick@pcosupport.com
Peachtree Certified Consultant
Sage Certified Trainer
Reply With Quote
  #14  
Old 02-02-2011, 05:53 AM
mfecko mfecko is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
Rick and Tom:

Turns out it may have been a faulty 1 foot patch cable between the patch panel and switch.

I noticed that my outlook seemed to be disconnecting from the server, requiring me to log into the mail server repeatedly.

Didn't seem to affect thing like wordprocessing or internet access, just database driven systems.

Replaced the damn cable and haven't had a problem since.
Go figure......

Thanks for your assistance.
__________________
mfecko@allied
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
all contents copyright (c) by AccountingUsers Inc.